Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szent Donát "Trió"

Szent Donát
22.470 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4334645343
Elérhetőség: Raktáron

Izgalmas válogatás a pincészet dűlőszelektált Olaszrizlingkínálatából. Kötelező tétel minden borkedvelő számára!

Szent Donát Nagykút Olaszrizling 2019

Az illatában eleinte neutrális, köves, némi zöldfűszerrel és zellerszárral, majd szépen nyílik és megjelennek a gyümölcsök, némi vadvirággal. Kóstolva koncentrált, tömör, savai feszesek, a korty rétegzett, kiegyensúlyozott és hosszú. Tartalmas, masszív felépítésű bor, komoly szerkezettel, jó egyensúllyal. Összetett ízvilágában almás, őszibarackos, gyümölcsösség elegyedik sós-vasas jegyekkel, pici zöldfűszerrel, de melegedve még déligyümölcsös, ananászos villanásokat is mutat. Az egyik legjobb hazai olaszrizling.

Szent Donát Sáfránkert Olaszrizling 2019

Dűlőválogatott Olaszrizling a Csopak és Paloznak közti Sáfránkert dűlőből, a kivételes 2019-es évjáratból. A Balaton közelségének köszönhető meleg karakter mellett a jó vízellátottságú területen a bor sokízű, rétegzett testet mutat.
Lendületes savak, illatában és ízében gránátalma és birs, a korty végén a permi vöröshomokkőre jellemző minerális sóssággal.

Szent Donát Szent Donát Olaszrizling 2019

Visszafogott, kicsit neutrális illatában némi kemény húsú őszibarack, mandula, csepp méz és kövesség. Puhább, szélesebb, kevésbé feszes a Nagykúthoz képest, savai enyhébbnek tűnnek. A gyümölcsök ízben egyből adják magukat - alma, őszibarack, sárga húsú gyümölcsök képében -, vasas, sós jegyekkel, zöldfűszerekkel, némi fanyarsággal. Másnapra a gyümölcsök kicsit megkopnak, neutrálisabb, zárkózottabb a bor.

Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. június 03.
22.470 Ft
Menny.:db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!