Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Polenta shiitake gombával + Napbor

Polenta shiitake gombával + Napbor
A kukoricadara kedvező árú alapanyag, könnyű elkészíteni, sokféleképpen ízesíthető, mégsem nyúlunk hozzá túl gyakran. Mi most egy villámgyors polentát mutatunk, ami remekül megállja a helyét önálló fogásként, de hús mellé is isteni köret válhat belőle. Hozzá pedig a St. Andrea egyik igazi közönségkedvencét, a 2022-es Napbor Egri Csillagot ajánljuk.

Hozzávalók:
200 g kukoricadara
7 dl víz
2 dl tejszín
40 g vaj
őrölt szerecsendió
1 tk cukor
bors

100 g / 4 db shiitake gomba
1 fej fehér hagyma
kakukkfű
olívaolaj

Elkészítése:

Először készítsük el a hagymás-gombás ragut, ami a dara tetején lesz. Csináljuk abban a serpenyőben, amiben majd a darát is főzzük, így kevesebbet kell mosogatnunk a végén.

A hagymát vágjuk fel hosszú szeletekre, majd az olajon süssük le. Ha már kicsit összeesett, jöhet hozzá a felszeletelt gomba. A shiitake remekül süthető, grillezhető, nem ereszt annyi levet, mint például a csiperke, de inkább csak a végén sózzuk meg, és ízlés szerint dobjunk hozzá egy kis friss kakukkfüvet is.

Vegyük ki a serpenyőből a gombás ragut, és tegyük félre.

A kukoricadarát keverjük csomómentesre a vízzel, és forraljuk fel. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ha elfőtte a vizet, jöhet hozzá a tejszín, az ízesítők, majd végül a vaj. Ha puha és sűrű a masszánk, akkor tálalhatunk.

A tányér aljára jön a kukoricadara, majd rá a hagymás gomba. Mellé pedig a bor!