Organikus művelésű területről kézzel szüretelték, majd hordóban, spontán erjedt. Tovább kerekítette és rétegezte a bor struktúráját a 8 hónapos hordós érlelés, mely részben akáchordóban történt. Illatban elegáns, visszafogott, főleg méz és fehér virágok jellemzik. Kortyban kellemes, gömbölyű, csonthéjas gyümölcsökkel, vaníliával, teás jegyekkel és a somlói területekre jellemző kis sóssággal a végén.
Válogatott, organikus dűlőkről szüretelt szőlőből készült, 8 hónapon át érlelődött magyar és francia tölgyhordókban, részben akáchordóban.
Illatában finoman visszafogott virágok és hársméz, mellette mandula és körte. Friss és könnyed, jó egyensúlyú bor megnyerő gyümölcsösséggel. Élénk karakter és fokozatosan kibontakozó aromajegyek jellemzik.
Szüret időpontja: 2019. október 8.
Palackozás ideje: 2020. július 2.
Cukortartalom: 1,1 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 5,9 g/l