Gróf Degenfeld
A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyományai alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítünk, a régió három vezető szőlőfajtáiból: Furmint, Hárslevelű és Muscat Blanc. Borkülönlegességeink között megtalálhatóak az édes kései szüretelésű borok, a Szamorodni és a híres Tokaji Aszú.
Borainkhoz a szőlőt és az aszúbogyót a Mád határában és Tarcalon levő történelmi dűlőkről szüreteljük.
A 35 hektáros ültetvényeink 2009 óta ellenőrzött bioművelésben részesülnek.
A talaj szerkezetének javítását és a tápanyag utánpótlást saját komposzttelepünkről biztosítjuk.
A birtok ültetvényeinek gerincét a borvidék három fő fajtája (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály) adja, de a három kiegészítő fajtából (kövérszőlő, zéta, kabar) is rendelkezünk fél-fél hektárral.