Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Diplomático rum - A venezuelai rum nagykövete

Diplomático rum - A venezuelai rum nagykövete
A Diplomático története 1959-ben kezdődött Venezuelában. Ekkor hozta létre a Lichterías Unidas S.A (LUSA) a lepárlóüzemet, aminek a fő részvényese a Seagram's International volt, amely a világ egyik legnagyobb bortermelő cége, idehaza talán a Seagram's ginről emlékezhetünk rá leginkább.

2002-ben a LUSA-t eladásra bocsátották, beleértve a lepárlóüzemet és a Diplomático nevű prémium rumot is, amit kezdetben kizárólag a helyi piacon értékesítettek. Venezuelai vállalkozók egy csoportja, akik többsége nagy tapasztalattal rendelkezett a szeszipar területén, hitt a vállalat potenciáljában. Úgy döntöttek, hogy megragadják az esélyüket és felajánlották, hogy megvásárolják. Még ugyanebben az évben a LUSA 100% -ban venezuelai magántulajdonba került. A neve is megváltozott, Destilerías Unidas S. A. (DUSA) lett. A cég azóta is Venezuela egyik legnagyobb rumgyártója.

 

Ma a Diplomático-t több mint 80 országban forgalmazzák (egyes országokban Botucal néven). Követik a „Ron de Venezuela” DOC-t (védett eredetmegjelölés), és a világ egyik legjobb rumjaként ismerik el.

 

A márka nevét egy kiemelkedő emberről, Don Juancho-ról, egy kalandos szellemű emberől kapta, akinek kivételes volt a rum iránti szenvedélye. A legenda szerint ez a venezuelai "Mantuano" (helyi nemesember) fáradhatatlanul járta a világot, keresve a legfinomabb és legizgalmasabb párlatokat. A gyűjteménye annyira lenyűgöző volt, hogy csak „Ambassador's reserve” néven emlegették.

Don Juancho Nieto Melendez - egy kalandos szellemű venezuelai "Mantuano" (helyi nemesember) - az a karakter, amely inspirálta a Diplomático létrehozását. Portréja a márka termékeinek címkéjén látható.

A lepárló környékén lévő településekről származó történetek szerint a XIX. Század végén a közelben élt. Égő szenvedélye volt, hogy feltárja a hagyományos italok, különösen a rum csábító ízét okozó forrásokat és folyamatokat. Ő is nagyon kíváncsi volt a rumképző folyamatot befolyásoló számos környezeti tényező finom összetettségére, mint például a trópusok időjárása és páratartalma.

Don Juancho az egzotikus folyadékok és rumák kimerítő sorát vették át a gyakori utazásaiból a karibi térségben. Lenyűgöző italgyűjteménye híres lett a barátai körében, és „The Ambassador's Reserves” néven ismerték, ami egyértelműen utal a tulajdonos osztályára és a jó természetre.

Az ő elkötelezettsége, a saját tisztessége, a királysága és az autentikus személyisége a Diplomático létrehozását inspirálta; egy egyedülálló rum, amely egy összetéveszthetetlen karaktert és ellenállhatatlan és finom aromákat egyesít.

A diplomático rum az ember lényege és lelke a címkén.


A Diplomático rumokat nagy hozzáértéssel készítik prémium cukornádból (melasz és "miel de cana"), változatos lepárlási módszereket használva (batch kettle, barbet és pot still). A különböző párlatokat  a Maestro Ronero-k művészien, kivételes szakértelemmel kombinálják, hogy a legjobb rumokat állítsák elő.


A DUSA fenntartható munkahelyeket biztosít közel 700 munkavállalónak Venezuelában. Az alkalmazottak fontosak a cég számára, és arra törekszenek, hogy szociális és egészségügyi programokon keresztül tartós kapcsolatokat építsenek ki az ott dolgozókkal, azok családjával és a közösséggel.


A környezet védelme a legfontosabb értékek közé tartozik a vezetőség számára. 2009-ben a DUSA megkapta az ISO 14001 tanúsítványt a környezettudatosság elismeréseként. Az egyik legnagyobb eredmény egy olyan ökológiai folyamat kialakítása volt, amelyben a maradékvizet a cukornád szerves trágyává alakítják. A lepárlóban a szilárd hulladék 100% -át is újrahasznosítják. Más jelentős vállalati kezdeményezések közé tartozik a strandtisztítás és a faültetés is.

 A DUSA lepárlója az Andok hegység lábánál fekszik. Helyét gondosan választották meg, hogy a környék főbb cukorfeldolgozó üzemeihez és a közeli Terepaima Nemzeti Parkhoz is közel helyezkedjen el, amely a legtisztább vizeket biztosítja a rum termeléséhez.

Az időjárás is meghatározó eleme volt a lepárló üzem helyének kiválasztásánál, ugyanis fontos szerepet játszik a cukornád termelésében, az erjedésben és a rum érlelésében is.

A fent említett ideális körülményeknek, a prémium összetevőknek és a gyártási folyamatba helyezett legnagyobb gondosságnak köszönhetően a Diplomático rumok több díjat kaptak. A lepárló egyedülálló gyártási folyamatát egy „Rum Barrel Award” (London Rum Fest - UK) díjjal is elismerték, amit a világ legjobb rum lepárlóüzemeként vihettek haza 2013-ban.

A "Tradition Range" egyedülálló rum-készítő stílus eredménye, amely a spanyol, amerikai és brit hagyományos lepárlási módszereket ötvözi a Maestro Ronero tapasztalataival és szakértelmével. 

Sokoldalú és jellegzetes rumokat tartalmaz, amelyeket magukban vagy elegáns koktélokban lehet elfogyasztani.

Kínálatunkban a Diplomatico Exclusiva rum található meg, a gyártó egyéb termékeivel kapcsolatban keressen minket bátran!

Tartalomhoz tartozó címkék: diplomatico rum